کدخبر : 181169
چهارشنبه 6 می 2020 - 22:35
فاقددیدگاه
پرینت

بیش از ۱۲ هزار تن گندم و کلزا از کشاورزان هرمزگان خریداری شد

مدیر سازمان تعاون روستایی هرمزگان گفت: از ابتدای فصل خرید (اواخر فروردین ماه امسال) تاکنون ۱۲ هزار و ۶۸۰ تن گندم و کلزا به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شده است.

سیروس اسدپور روز چهارشنبه درحاشیه بازدید از مراکز خرید گندم اظهار کرد: ۱۱هزار و ۸۰۰ تن از محصول خریداری شده گندم و ۸۸۰ تن کلزا بوده است.
وی بیان داشت: بیشترین میزان خرید گندم در شهرستان ‌حاجی آباد صورت گرفته است.
مدیر تعاون روستایی هرمزگان اظهارداشت: قیمت گندم معمولی با افت ۴ درصد مفید و ۲ درصد غیرمفید هر کیلوگرم ۲۵ هزار ریال و دروم با افت مشابه بین ۲۶ تا ۲۷ هزار ریال و همچنین کلزا با قیمت ۴۷ هزار ریال خریداری می شود.
به گزارش ایرنا اسدپور یادآورشد: ۱۱مرکز خرید تضمینی در راستای تسهیل و سرعت بخشی در روند تحویل گندم، کاهش هزینه حمل و متناسب با سطح زیر کشت ومیزان برداشت گندم و کلزا در شهرستان های حاجی آباد، رودان، میناب، پارسیان و بستک و بندرعباس راه اندازی شده است.
در سال زراعی گذشته بیش از ۲۱ هزار تن گندم و کلزا از کشاورزان خریداری شد و امسال پیش بینی می شود به بیش از ۳۰ هزار تن گندم و کلزا برسد.
در حال حاضر ۱۷۰ تشکل تعاون روستایی در بخش های مختلف زیر پوشش سازمان تعاون روستایی هرمزگان فعالیت دارند.
پیش بینی‌های اولیه سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان حاکی از تولید بیش از ۵۲ هزار تن گندم و ۱۵۰۰ هزار تن کلزا در استان است.
فصل کشت گندم در هرمزگان از اواسط آبان ماه آغاز و تا پایان آذرماه ادامه دارد و فصل برداشت از اواسط فروردین ماه شروع و اواخر خرداد ماه پایان می یابد.
در اطلاعات منتشره سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان آمده است؛ تولیدات محلی تنها ۳۵ درصد از نیاز این استان به محصول گندم را تامین می کند و کسری آن به میزان ۲۴۰ هزار تن از استان های فارس، گلستان و خوزستان تامین می شود.
شیرودی، چمران، سیروان، مهرگان و چمران ۲ از ارقام کشت شده در مزارع گندم استان هرمزگان است و شهرهای حاجی آباد، رودان، بستک، پارسیان، بندرعباس و میناب از مهم‌ ترین مناطق کشت گندم در این استان می باشد.
وسعت مزارع گیاه روغنی کلزا درهرمزگان یکهزار و ۲۰۰ هکتاراست و چهار شهرستان‌ حاجی آباد، رودان، بستک و پارسیان به عنوان مهم ترین مناطق کشت کلزای استان محسوب می شوند.
کار برداشت محصول از مزارع کلزا در این استان از اواسط اواخر خرداد پایان می یابد.
دانه کلزا با دارا بودن ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست و اسیدهای چرب اشباع نشده و بدون کلسترول، از کیفیت تغذیه‌ ای بالایی برخوردار است.

اشتراک گذاری:
مطالب مرتبط
دیدگاه شما