کدخبر : 166938
پنج شنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۱
فاقددیدگاه
پرینت

رهایی از چاله ون فودها یا افتادن در چاه بیکاری

جنوب پرس: گسترش بیکاری در خوزستان و نبود کار با درآمد مناسب برای بسیاری از خوزستانی‌ها سبب شده که جمعیت زیادی از جوانان اهوازی در چند سال اخیر به سمت کسب و کارهای کم هزینه ولی با درآمد نسبتا خوب بروند، گسترش کارهایی مانند فلافل فروشی، دکه‌های فروش چای و قهوه و جدیداً ون فودها از جمله این کارها هستند.

رهایی از چاله ون فودها یا افتادن در چاه بیکاری

به گزارش خبرگزاری به گزارش جنوب پرس ، از اهواز، گسترش بیکاری در خوزستان و نبود کار با درآمد مناسب برای بسیاری از خوزستانی‌ها سبب شده که جمعیت زیادی از جوانان اهوازی در چند سال اخیر به سمت کسب و کارهای کم هزینه ولی با درآمد نسبتا خوب بروند، گسترش کارهایی مانند فلافل فروشی، دکه‌های فروش چای و قهوه و جدیداً ون فودها از جمله این کارها هستند.

در سال‌های اخیر گسترش فلافل فروشی‌ها در خیابان انوشه لشکرآباد سبب ایجاد یک جاذبه گردشگری در کلانشهر اهواز شده اما همیشه بحث‌هایی درباره سلامت غذاهای این خیابان در جلسات حوزه بهداشت مطرح می‌شود و دوگانگیی درباره نظارت بر عملکرد این اغذیه فروشی‌ها ایجاد شده است.

به هر حال فعالیت زیاد فلافل فروشان در خیابان انوشه اهواز سبب نگاه جدیدی به گردشگری شده و با وجود مخالفت‌هایی از سوی برخی از کارشناسان بهداشت، این اغذیه فروشی‌ها مورد استقبال شهروندان و گردشگران واقع شدند تا شاید از این طریق برنامه‌های جدیدی برای ادامه فعالیت این افراد تدوین شود.

در اقدامی نو برخی از افراد برای ایجاد یک کسب و کار جدید و فرار از دست غول بیکاری به سمت راه‌اندازی اغذیه فروشی سیار رفته‌اند؛ یکی از این فروشندگان به خبرنگار فارس می‌گوید: در دوران دبیرستان به دنبال مشاوره‌های ارائه شده از سوی مدرسه رشته جوشکاری آرگون را انتخاب کردم و در دانشگاه نیز این رشته را تا مقطع کارشناسی ادامه دادم تا پس از پایان خدمت سربازی در یکی از شرکت‌های پتروشیمی و یا نفتی مشغول به کار شوم.

بهداشت را رعایت می‌کنیم

صالح محمدی می‌افزاید: با وجود تلاشی که داشتم ولی متأسفانه نتوانستم در این شرکت‌ها استخدام شوم برای همین مدتی در کشور عراق کار کردم و در این مدت بخشی از درآمدم را پس انداز کردم؛ اکنون مدتی است که یک ون خریده‌ام و به فروش اغذیه مشغول هستم اما متاسفانه هر از گاهی خبرهای ناخوشایندی به گوشمان می‌رسد.

وی می‌گوید: من و بسیاری از افرادی که شغلی مثل شغل من را انتخاب کرده‌اند و در این راه مشغولند معتقدیم که بیکاری برای یک جامعه‌ای که بخواهد پویا و با نشاط باشد، سم است از این رو ون فود را به ماندن در خانه و یا بی‌انگیزه صبح را به شب رساندن ترجیح داده‌ایم ولی مسئولان معتقد هستند که به لحاظ بهداشتی کار ما مشکل دارد و باید ون فودها جمع‌آوری شوند.

این جوان ادامه می‌دهد: ما بهداشت را رعایت می‌کنیم و پیشنهاد می‌کنیم مسئولان به جای اینکه به فکر جمع‌آوری ون فودها آن هم در این وانفسای بیکاری جوانان باشند به فکر ساماندهی و برنامه ریزی برای ما باشند تا هم ما بیکار نشویم و هم اینکه با یک برنامه خوب این ون فودها به مکانی برای جذب گردشگران تبدیل شوند همانطور که الان خیابان انوشه اهواز(فلافل فروش‌ها) روزانه سبب جذب صدها توریست از نقاط مختلف می‌شود.

محمدی معتقد است که ون فودها شغلی جذاب و با آینده روشن هستند که اگر در این راه مسئولان عمرانی و فرهنگی همت کنند و به جای پاک کردن صورت مسئله در پی راه حل باشند علاوه بر کاهش بیکاری در خوزستان می‌توان برای افزایش جذب گردشگر نیز امید داشت.

ساماندهی ون‌فودها دغدغه مسؤولان بهداشت

مدیر سلامت محیط مرکز بهداشت خوزستان در این باره اظهار می‌کند: یکی از دغدغه‌های بهداشتی ما مراکز متعدد و سامان‌دهی نشده توزیع غذا است، ما باید فکری به حال عرضه دوره‌گردی غذا کرده و در رابطه با جایگزین‌های مناسب آن صحبت کنیم.

فرهاد صفدری می‌گوید: بحث خودروهای عرضه مواد غذایی یا ون‌فودها نیز نیاز به ساماندهی دارد چرا که طرفداران آن در استان و به ویژه در اهواز در حال افزایش است و تا به امروز ۴ خودروی ون‌فود در سطح شهر اهواز شناسایی شده و از جانب بهداشت نظارت مستمری بر بهداشت فردی و مواد غذایی آن‌ها است.

وی ادامه می‌دهد: بخش دیگری که در حال توسعه نیز است کیوسک‌های مواد غذایی است که عملا به فست‌فود یا کبابسراهای کوچک تبدیل شده‌اند.

مدیر سلامت محیط مرکز بهداشت خوزستان می‌افزاید: از لحاظ بررسی اجرای تمام دستورالعمل‌های بهداشتی بر آن‌ها نظارت داریم اما سازوکار ساماندهی و پروانه کسب ون‌فودها و کیوسک‌های عرضه مواد غذایی باید مشخص و صادر شود .

نباید به بهانه نظارت مانع کسب جوانان شویم

استاندار خوزستان نیز در این زمینه می‌گوید: بحث نظارت بر سلامت اغذیه‌فروشی نیز حوزه خوب و ارزشمندی است که البته نباید مانع تحرکات اجتماعی شود چرا که جوانان نسبت به رستوران‌ها، اغذیه ‌فروشی‌ها و غذاهای مختلف رغبت دارند.

غلامرضا شریعتی می‌افزاید: نوع خدمات و غذا تاثیر زیادی در جذب جوانان دارد و باید به گونه‌ای عمل کنیم که جوان با هزینه کم بتواند شغلی را ایجاد کند و در کنار آن نیز نظارت بهداشت هم لحاظ شود تا حل مسئله اغذیه‌فروشی‌ها با انعطاف و لحاظ مسائل اجتماعی باشد.

افزایش نرخ بیکاری در استان خوزستان معضلی است که همواره توسط جوانان و برخی از مسئولان مورد نقد و شکایت قرار می‌گیرد. قطعا یک جامعه با نشاط و پویا از جوانان امیدوار، بانشاط و پویا تشکیل می‌شود و رابطه این دو همیشه و همواره رابطه‌ای مستقیم است. اگر جوانی چشمانش را بر روی همه تبعیض‌ها، اختلافات طبقاتی، پارتی‌بازی‌ها و هزاران موانع ریز و درشتی که به عمد و یا غیر عمد برای دست یابی به شغل دلخواهش بسته است و در این وانفسای ناهنجاری‌های جامعه به سمت یک نوآوری با هدف خروج از رخوت و بیکاری گام برداشته نشان دهده این است که جامعه و شهر هنوز زنده است بنابراین پیشنهاد می‌شود مسئولان گذشته، حال و آینده خیابان انوشه اهواز را سرلوحه قرار دهند و برای ون فودها راهکارهایی منطقی بیابند و بر حذف آن‌ها خط بطلان بکشند و بدانند که در صورت ساماندهی و کمک به آن‌ها( اعم از موارد و مسائل بهداشتی تا صدور پروانه کسب و کار) این امر می‌تواند سبب جذب گردشگر و حتی سرمایه‌گذار شود.

منبع:فارس

اشتراک گذاری:
مطالب مرتبط
دیدگاه شما