پنجه کابوس قلیان بر قلب ساحل بندرعباس

به گزارش جنوب پرس ، از بندرعباس، این پرسشی است که تاکنون هیچ مسؤولی پاسخی برای آن نداده است و این روند همچنان ادامه دارد و شهروندان از این وضعیت ناراضی هستند.
شهروندی که به همراه همسر و خواهر و مادر و دو دختر و یک پسرش به ساحل غدیر بندرعباس آمده است هم با نشان دادن چندین نقطه ساحل که دهها قلیان عرضه میشود؛ گفت: عرضه قلیان در ساحل بندرعباس به عنوان کابوسی برای خانوادههایی است که میخواهند با فرزندانشان ساعتی را هوای پاییزی مطبوع در ساحل قدم بزنند که پس از پیاده شدن از خودرو بوی انواع قیلانهای میوهای و… به مشامشان میرسد.
وی ادامه داد: این قلیانها باعث آلودگی هوا شدهاند وهیچ مسؤولی هم خود را پاسخگو نمیداند. بچههایمان را میآوریم تا تفریح کنند نه اینکه بوی قلیان را استشمام کنند. آیا این تضییع حق شهروندی محسوب نمیشود؟
شهروندی دیگر میگوید: قلیانفروشان در ساحل از روبروی مجتمع تجاری ستارهجنوب بندرعباس تا خواجهعطاء و پشت فرمانداری و استانداری و دانشگاه علومپزشکی تا پارکهای ساحلی دولت و غدیر و ولایت به راحتی قلیان را به جوانان و نوجوانان عرضه میکنند و هیچ نظارتی بر این مناطق وجود ندارد و نوجوانان و جوانان جوانیشان را در ساحل پرقلیان دود میکنند.
این شهروند افزود: تمام ساحل جوانان دختر و پسر و گاهی نوجوان دانشآموز میبینید که نشستهاند و قلیان میکشند و دودش را در صورت همدیگر فوت میکنند و میخندند. در بندرعباس که اماکن تفریحی چندانی وجود ندارد و مهمترین تفریحگاه هم ساحل است که از یک طرف فاضلاب وارد ساحل میشود واز طرفی دیگر قلیانفروشان هوای مطبوع ساحل را آلوده میکنند که گاهی مواد مخدر و… هم در کنار همین قلیان عرضه میشود و اقدامات غیراخلاقی و غیرشرعی هم صورت میگیرد. چرا در این شهر ساحلی اینقدر به ساحل بیتوجهی میشود و مسؤولان مختلف هم توپ مسؤولیت پاکسازی را در زمین یکدیگر پاسکاری میکنند؟ چرا اقدام مناسبی در این بخش انجام نمیشود؟ آیا مسؤولان خودشان هم حاضرند با زن و فرزندشان ساعتی را در میان این دود و دم قلیان و… تفریح کنند؟ آیا با استانداردهای تفریحگاه و ساحل استاندارد و مطبوع آشنایی ندارند؟
ذاکری شهروند دیگری است که به همراه پسر شش سالهاش به پارک دولت و پشت ساختمان استانداری آمده است و فاضلابی را نشان میدهد که از طریق کانالی از زیر زمین وارد دریا میشود که میگوید مشخص نیست این فاضلاب از استانداری یا جایی دیگر وارد دریا میشود که دریا و ساحل را آلوده کرده است و بوی تعفن به مشام میرسد، فرزندم میخواهد در ساحل بازی کند اما نمیتوانم اجازه دهم که در ساحل بازی کند چراکه بازی در این ماسههای آلوده سبب بیماری میشود.
وی ادامه داد: از آن طریق هم تعداد زیادی قلیانفروش در ساحل و محوطه پارک نشستهاند و بدون هیچ ممانعتی ذغالهایشان را روشن میکنند و قلیان را آماده و عرضه میکنند. گویا ملک شخصی است که حتی صندلیها و نیمکتهای پارک را هم برای مشتریانشان نگه داشتهاند و مردم برای نشستن و قدم زدن محدودیت دارند. بچه من و سایر شهروندان چه تقصیری دارند که اگر برای تفریح بخواهند به ساحل بیایند بایستی با بوی تعفن فاضلاب و قلیان مواجه شوند.
ذاکری گفت: از استاندار میخواهم برای لحظاتی از پشت شیشه ساختمان سفید استانداری این منظره را نظارهگر باشد و دقایقی را قدمزنان به پارک پشت استانداری بیاید و از نزدیک وضعیت راببیند و با مردم صحبت کند تا میزان رضایتشان را از وضعیت موجود دریابد.
وی ادامه داد: وقتیکه ساحل پشت استانداری و فرمانداری اینگونه باشد؛ چطور میتوان انتظار داشت که قلیانفروشان سایر مناطق جمعآوری شوند؟ بچههایمان از این صحنهها الگوگیری میکنند و به همین دلیل بیشتر مصرف قلیان کشور در استان ثبت شده است که بیماری و مرگومیر ناشی از مصرف آن هم به همین نسبت بالاست. چرا این موضوعات دیده نمیشود؟
خانمی دیگر میگوید: بندرعباس را با ساحل میشناسند و ساحل بایستی آرامشبخش و بدون قلیان باشد؛ اما سیمای ساحل با این قلیانها زشت شده است. این ساحل به محلی به تجمع برخی از اراذل تبدیل شده است که هم قلیان میکشند و هم برخوردهای نامناسبی را از آنها بخصوص با خانمها شاهدیم. چرا ایستگاه پلیس در ساحل وجود ندارد؟ واقعا برای یک خانم، رفتن به ساحل سخت است. حتی به لحاظ بصری هم در ساحل منظره نامناسبی ایجاد کردهاند. از ساحل در بسیاری از کشورها به عنوان منبع جذب توریست و درآمدزایی استفاده میشود و ساحل درمانی دارند و ساحلشان به عنوان زیباترین نقطه محسوب میشود؛ اما در بندرعباس ساحل با فاضلاب و قلیان، ساحلش به عنوان آلودهترین منطقه محسوب میشود. چرا هیچ مسؤولی خود در این زمینه پاسخگو نمیداند و اقدامی برای جمعآوری قلیانفروشان انجام نمیشود؟ اقدامات مقطعی اثرگذار نیست.
منبع:فارس